JEDANAESTA MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA 'MLADI I NASLIJEĐE'

Stolac, Mostar, Sarajevo - 29. juli - 10. august 2016.

Međunarodni program 2016
Saopćenje za javnost
Br. 464B – 2016

JEDANAESTA MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA „MLADI I NASLIJEĐE"

Stolac, Mostar, Sarajevo 29. juli – 10. august 2016.

Međunarodni forum Bosna, uz saradnju i podršku više organizacija iz zemlje i svijeta, organizirat će Jedanaestu međunarodnu ljetnu školu „Mladi i naslijeđe" 2016.  Ovaj program bit će organiziran u Stocu, Mostaru i Sarajevu od 29. jula do 10. augusta 2016. godine.

U program su uključene radne, obrazovne i rekreacijske aktivnosti. U njeg je uključeno trideset mladića i djevojaka – studenata, devet profesora iz zemlje i svijeta, šest voditelja radionica tradicijskih umijeća i šest organizacijskih voditelja. Cilj ovog programa je snaženje teoretskih i praktičnih znanja o pluralnom društvu i različitim utemeljenjima toleriranja i štićenja kulturnih razlika u društvima vladavine prava i demokratskog legitimiranja vlasti. U toku radnih aktivnosti sudionici će biti uključeni u dugoročne projekte valoriziranja, štićenja i obnavljanja kulturnog i prirodnog naslijeđa Stoca i njegove okoline.


U okviru programa bit će organizirano šest radionica – Osma stolačka drvorezbarska radionica, Treća stolačka kovačka radionica, Deveta radionica javnih radova u Stocu, Druga stolačka kamenoklesarska radionica, Treća stolačka radionica umjetničke obrade kamena i Treća radionica vernakularnog naslijeđa. U ovogodišnji program uključena su i dva tečaja - streličarstva i sokolarstva.


Pročitajte odgovore na najčešće postavljena pitanja.

Potpuni podaci o Ljetnoj školi dostupni su na slijedećem linku...


Tarik Čengić
Projekt koordinator


Prijatelji MFB
Rad Međunarodnog foruma Bosna podržava veliki broj organizacija i pojedinaca.
aktuelno