Knjige

IZ JORDANA: O jednosti, vjesništvu i povratku
IZ JORDANA: O jednosti, vjesništvu i povratku
IZ JORDANA: O jednosti, vjesništvu i povratku
Rusmir Mahmutćehajić
Connectum, 2019.
Nova knjiga Rusmira Mahmutćehajića
IZ JORDANA: O jednosti, vjesništvu i povratku, Connectum, 2019.


Sarajevski izdavač Connectum objavit će novu knjigu Rusmira Mahmutćehajića Iz Jordana: O jednosti, vjesništvu i povratku.

U devetnaest poglavlja te knjige i nizu pratećih ogleda autor istražuje i tumači antropokozmološke vidike vjesničke mudrosti u svetoj povijesti koja teče između dva hrama, mekkanskog i jerusalemskog. U tome su korištena dva postupka – prvi objektivnog promatranja svete povijesti i njenih otisaka s obje strane rijeke Jordan; i drugi, osobnih iskustava putovanja i bivanja u jordanskim vidicima. Tako autor preispituje razumijevanja odnosa jastva koje hoće, saznaje i voli s onim što hoće, saznaje i voli u različitim oblicima njihovog odvajanja i povezivanja. Knjiga je u skladu s autorovom namjerom, vodič kroz javljanja i živote svetih osoba, njihove tvarne tragove i moguća tumačenja obzorja svijeta i jastva.

Knjiga ima 27 poglavlja (1) I stranac i putnik; (2); Svijest; (3) Vjesnici; (4) Jedan i dvojina; (5) Kraljevi; (6) Temeljni, ugaoni ili zaglavni?; (7) Knjiga; (8) Drugovi; (9) Ibrahim i Ismail; (10) Šuajb i Musa; (11) Il'jas i El'jese; (12) Zekerija i Jahja; (13) Merjem i Isa; (14) Hvalska pečatnost; (15) Drvo; (16) Oduvijek i zauvijek; (17) Otkrivanje središta; (18) O uzlaženju u jastvu; (19) Učenje; (20) Bilal; (21) Zejd; (22) Džafer; (23) Abdulah; (24) I svoji i Božiji ; (25) S tlačenim; (26) Ebu Zer; (27) Grad Mira.

Knjiga će biti u prodaji od kraja aprila 2019. godine. Knjiga ima 230 stranica, tvrdi uvez i omotnicu. Cijena knjige u knjižarama je 30 KM. Moguće ju je naručiti od izdavača.

Ajet Arifi
Connectum pressPrijatelji MFB
Rad Međunarodnog foruma Bosna podržava veliki broj organizacija i pojedinaca.
aktuelno