Projekt "Bosna: Istraživanje i razvoj" (BOSRED I) (1998. - 2002.)

Najvažniji sadržaj rada MFB je projekt BOSRED.
To je multidisciplinarni i interdisciplinarni projekt. Projekt je zamišljen kao dugoročno bavljenje glavnim pitanjima bosanskohercegovačkog društva i njegove države.

Njegov cilj je uspostaviti dinamičan odnos između istraživački objektiviziranih stanja i potreba u bosanskohercegovačkom društvu, na jednoj, i optimalnih mjera i pothvata za efikasnu tranziciju prema politički, kulturno i ekonomski održivom i s evropskim tokovima kompatibilnom društvu, s druge strane.
MFB je organizacijski okvir za realiziranje i razvoj projekta BOSRED.

MFB objavljuje s sredinom i krajem svake godine poziv za prijavu istraživačkih tema. Istodobno, uz poziv za teme MFB objavljuje i natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima dodiplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija u zemlji.

Realiziranje projekta BOSRED započelo je 1998. godine. Za financijsku potporu prijavljeno je 106 tema, među kojima je odabrano 30. Tako, zajednicu BOSRED-ovih istraživača danas čini više od 300 znanstvenika.
Projekt BOSRED nastoji promicati i čuvati svoje izvornu novost, fokusiranost, mladost, neovisnost, otvorenost, pouzdanost i poduzetnost.
Prijatelji MFB
Rad Međunarodnog foruma Bosna podržava veliki broj organizacija i pojedinaca.
aktuelno